جراحی اندودنتیک چه زمانی مورد استفاده قرار میگیرد؟

تجهیزات جراحی اندودنتیک دکتر نوشین نصیری
درمان ریشه

اشتراک‌گذاری

گاهی اوقات، آسیب‌های وارد شده به ریشه دندان می‌تواند بسیار خطرناک باشد و منجر به از دست رفتن دندان به طور کامل شود.

با این وجود، یک نکته کاملا مشخص است؛ همین که دچار یکی از نشانه‌های مربوط به آسیب ریشه دندان شدید، باید فورا به یک متخصص مراجعه کنید تا بتواند در مسیر درمان بیماری شما حرکت کند و با کنترل درد شما، مشکلات پیش آمده را برطرف سازد و از بروز آسیب‌های جدی‌تر جلوگیری کند.

در برخی از مواقع روش‌های درمانی بدون جراحی یا غیر تهاجمی به تنهایی نمی‌توانند ریشه دندان را درمان کنند و دندان شما را نجات دهند و به همین دلیل است که متخصص اندودنتیست به شما توصیه می‌کند تا جراحی را به عنوان یک روش درمانی قطعی مورد استفاده قرار دهید.

جراحی اندودنتیک چیست و مراحل آن

زمانی که پالپ نرم داخلی دندان شما عفونت کند، تنها یک راه برای درمان آن مشکل و حفظ دندان طبیعی شما وجود دارد و آن خارج کردن پالپ از دندان است.

دندانپزشکان معمولا به کمک روش‌های بدون جراحی (غیر تهاجمی) یا درمان ریشه یا  عصب کشی (روت کانال) می‌توانند این مشکل را برطرف سازند و دندان را ترمیم کنند؛ اما در برخی از مواقع چاره‌ای جز جراحی دندان وجود ندارد.

هنگامی که درمان انجام می‌شود، پالپ از طریق تاج خارجی دندان شما بیرون کشیده می‌شود. وقتی نیاز به دسترسی مستقیم به پالپ و ریشه دندان باشد، یک برش بر روی لثه ایجاد می‌شود.

این روش به دندانپزشکان کمک می‌کند تا از این طریق بتوانند پالپ و عفونت را از طریق ریشه دندان پاک کرده و بافت‌های آلوده استخوان زیر لثه را نیز از بین ببرند.

با ما همراه باشید تا در ادامه این بخش، برخی از مواردی که ممکن است به جراحی اندودنتیک بیانجامد را شرح دهیم.

جراحی تشخیصی نشان میدهد که آیا بیمار به جراحی اندودنتیک احتیاج دارد یا خیر؟

علت درد دندان بعد از عصب کشی چیست؟ را در این مقاله از سایت دکتر نوشین نصیری بخوانید.

در چه مواردی دکتر تشخیص به جراحی می‌دهد:

*اولین دلیل برای جراحی اندودنتیک، جراحی تشخیصی است. در برخی از مواقع ممکن است بیمار دچار علائمی باشد اما اسکن دیجیتال دندان و عکسبرداری به تنهایی این مشکلات را نشان ندهد. در این حالت، امکان انجام عمل جراحی به منظور شناسایی بهتر مشکل بیمار وجود دارد.

*رسوب کلسیم نیز دلیل دیگری برای انجام عمل جراحی اندودنتیک است. در برخی از بیماران، رسوب کلسیم سبب می‌شود تا کانال دندان بسیار باریک‌تر از حد معمول شود و امکان استفاده از ابزار آلات، درمان ریشه را به حداقل برساند. در این حالت با استفاده از جراحی اندودنتیک می‌توان ریشه را کاملا پاک و کانال را مهر و موم کرد.

*از دیگر دلایلی که می‌تواند باعث اجبار دندانپزشک به انجام جراحی اندودنتیک شود، ترمیم ریشه یا استخوان آسیب دیده اطراف آن است. عفونت می‌تواند به راحتی و به صورت مستقیم از دندان به استخوان فک وارد شود. با آلوده شدن پالپ، احتمال آلوده شدن ریشه دندان یا استخوان اطراف آن بسیار افزایش پیدا می‌کند.

زمانی که این اتفاق رخ می‌دهد، ممکن است برای پاکسازی و همچنین ترمیم بافت‌های آسیب دیده، به جراحی اندودنتیک نیاز پیدا شود. عدم ترمیم کامل کانال ریشه دندان نیز می‌تواند دلیل دیگری برای نیاز به عمل جراحی اندودنتیک باشد.

بعد از این که کانال ریشه دندان ترمیم شد، دندان شما می‌تواند تا پایان عمر همراه شما باشد. با این وجود در موارد بسیار کم و حتی نادر، این امکان وجود دارد که پس از ترمیم ریشه دندان، به طور کامل بهبود انجام نشود و یا دوباره عفونت کند. در این مرحله برای نجات دندان باید جراحی انجام شود. همچنین برای آگاهی از اینکه چه زمانی دندان نیاز به عصب کشی دارد این مقاله را بخوانید.

دندان شکسته چگونه ترمیم میشود را در این مقاله بخوانید.

پنج نشانه که نیاز به جراحی اندودنتیک را نشان می‌دهد

پس از بررسی دلایلی که عمل جراحی اندودنتیک را به یک ضرورت تبدیل می‌کند، حال ۵ نشانه را که به فرد اعلام می‌کند به این جراحی نیاز پیدا خواهد کرد را مورد بررسی قرار خواهیم دید. هر یک از نشانه‌هایی که در زیر به آن اشاره می‌کنیم، می‌تواند دلیل بر نیاز به جراحی اندودنتیک باشد و گاه نیز ممکن است نشان دهنده یک مشکل جدی دیگر در داخل دندان یا فک باشد.

۱- درد مداوم و شدید دندان یا لثه می‌تواند نشانه‌ای برای بیماری‌های دندان باشد. عفونت در داخل پالپ یا ریشه دندان می‌تواند باعث ایجاد درد شود. معمولا درد ناشی از عفونت ریشه دندان آزار دهنده است.

این درد از بین نمی‌رود و تنها به شدت آن افزوده می‌شود؛ زیرا پالپ آلوده، به خودی خود بهبود پیدا نمی‌کند. در صورتی که در انتهای ریشه آبسه داشته باشید، ممکن است درد شما به استخوان فک، گوش و یا گردن نیز منتقل شود. متاسفانه درد ناشی از التهاب پالپ دندان یکی از رایج‌ترین دلایل برای درد دندان است. برای درمان آبسه دندان در اسرع وقت به دندانپزشک مراجعه کنید.

۲- یکی دیگر از نشانه‌های آسیب دیدگی‌های ریشه دندان می‌تواند حساسیت به خوراکیهای گرم و یا سرد باشد. دندان‌های شما ممکن است به دلایل مختلفی مانند پوسیدگی، فرسودگی مینای دندان، ترک خوردن دندان، عقب رفتن لثه و غیره دچار حساسیت شود. اما نوع این حساسیت‌ها با حساسیت‌هایی که نیاز به جراحی اندودنتیک دارد متفاوت است. وقتی حساسیت دندان به دلیل عفونت پالپ باشد، شدت آن بسیار بیشتر است و ماندگاری بیشتری نیز به همراه دارد.

۳- یکی دیگر از نشانه‌هایی که نیاز به مراجعه سریع به دندانپزشک را نشان می‌دهد، درد به هنگام لمس دندان است. اگر با لمس کردن دندان به صورت ملایم احساس درد می‌کنید، مطمئنا مشکلی در دندان شما وجود دارد و یکی از روش‌های درمان آن می‌تواند جراحی اندودنتیک باشد.

هرگز فکر نکنید که این درد در اثر مرور زمان از بین خواهد رفت بلکه تنها در صورتی از بین می‌رود که یک درمان اساسی بر روی ریشه دندان خود انجام دهید.

حساسیت به گرما و سرما نشانه آسیب ریشه

مراحل اسکن دیجیتال دندان را در این مقاله از سایت دکتر نوشین نصیری بخوانید.

۴- تغییر ناگهانی رنگ دندان نیز از دیگر دلایلی است که باعث می‌شود نیاز به مراجعه فوری به دندانپزشک داشته باشید. تغییر رنگ دندان در اثر نوشیدن چای، قهوه و سایر خوراکی‌ها و نوشیدنی‌ها و همچنین کشیدن سیگار، به تدریج و با گذشت زمان و با مصرف مکرر محصول ایجاد کننده لکه بوجود می‌آید که البته جای نگرانی ندارد و با روش سفید کردن دندان (بلیچینگ) رفع میشود.

تغییر ناگهانی رنگ دندان نشان دهنده انتشار عفونت از طریق دندان به داخل لثه و استخوان فک است. زمانی که این تغییر ناگهانی را مشاهده می‌کنید، نشانه عفونت است و ممکن است به جراحی نیاز داشته باشد.

۵- بوجود آمدن برجستگی‌های جوش مانند روی لثه نیز از دیگر دلایل بروز مشکلات دندان است. زمانی که جوش‌های قرمز و متورم روی لثه خود مشاهده می‌کنید، این احتمال به شدت افزایش پیدا می‌کند که شما به یک جراحی اندودنتیک نیاز خواهید داشت و مشکل شما جدی است.

اما در بسیاری از موارد، اولین نشانه بروز یک جوش روی لثه است که به دلیل جمع شدن چرک است. شما ممکن است قبل از شروع درد، توده را احساس کنید اما هر چه عفونت بیشتر ادامه پیدا کند برجستگی دردناکتر می‌شود.

انجام جراجی اپیکواکتومی دکتر نوشین نصیری

دندانپزشکی هم مانند سایر علوم پزشکی شاخه‌های تخصصی مختلفی دارد، برای انجام عمل اندودنتیک حتما به جراح و متخصص (اندودنتیست) که مجهز به تکنولوژی دندانپزشکی دیجیتال باشد، مراجعه کنید

اپیکواکتومی دندان چیست؟

در این روش درمانی، اندودنتیست (متخصص ریشه)، بافت لثه را در نزدیکی دندان باز می‌کند تا استخوان زیرین دندان را ملاحظه و بررسی کند تا بتواند هرگونه بافت ملتهب و آلوده را از بین ببرد.

در این روش انتهای ریشه دندان نیز به طور کامل برداشته می‌شود. در ادامه ممکن است یک پرکننده کوچک در ریشه قرار گیرد تا انتهای کانال ریشه مهر و موم شود و چند بخیه در لثه نیز زده شود تا به ترمیم صحیح بافت کمک کند. طی یک بازه زمانی مشخص، استخوان در انتهای ریشه بهبود پیدا می‌کند.

تزریق بدون درد جراحی بدون ترس دکتر نوشین نصیری

عصب کشی دندان با دستگاه روتاری روشی نوین است که درد بعد عصب کشی را به حداقل می رساند. برای بهره مندی از این روش درمانی به کلینیک دندانپزشکی دیجیتال دکتر نوشین نصیری مراجعه کنید.

سایر روشهای جراحی اندودنتیک چیست؟

روشهای دیگری برای جراحی اندودنتیک وجود دارد که می‌تواند با توجه به تشخیص دندانپزشک انجام پذیرد. تقسیم دندان به دو قسمت، ترمیم ریشه آسیب دیده و یا حتی برداشتن یک یا چند ریشه از سایر روشهای جراحی اندودنتیک هستند.

در برخی از موارد خاص، ممکن است روشی به نام کاشت مجدد نیز انجام شود. در این روش یک دندان کشیده می‌شود و در حالی که از دهان خارج شده است، ریشه‌های آن درمان می‌شود و مجدد در جای خود قرار می‌گیرد. این روشها برای کمک به بیمار جهت نجات دندان او انجام می‌شود.

۱- تقسیم دندان به دو قسمت

۲- ترمیم ریشه آسیب دیده

۳- برداشتن یک یا چند ریشه

۴- کاشت مجدد

تصویر دکتر نوشین نصیری و تیم تخصصی او

درمان ریشه بهتر است یا کشیدن دندان؟ را  در این مقاله بخوانید.

آیا جراحی اندودنتیک دردناک است؟

در هنگام انجام جراحی اندودنتیک از بی‌حسی موضعی استفاده می‌شود و به همین دلیل شدت درد کم می‌شود. البته هنگامی که برش‌های ایجاد شده در حال بهبودی هستند ممکن است ناراحتی‌های جزئی احساس شود یا تورم‌های جزئی داشته باشید. بروز چنین علائمی هیچ جای نگرانی ندارد چرا که در هر عمل جراحی کاملا طبیعی و رایج است. متخصصین جراحی پس از پایان عمل، بسته به نیاز بیمار، داروهای مسکن تجویز می‌کنند.

متخصصین همچنین روشهای دیگری را نیز به بیمار برای استفاده از مواد غذایی و همچنین رفتار با دندان آسیب دیده توصیه می‌کنند که بیمار نیز باید با دقت آنها را انجام دهد. در صورتی که روشهای توصیه شده از جمله استفاده از مسکن‌ها به کاهش درد شما کمکی نکرد، حتما با پزشک خود تماس بگیرید و از او مشاوره تخصصی بخواهید.

یکی از نگرانی‌های بیماران معمولا آن است که آیا پس از انجام عمل اندودنتیک می‌توانند به تنهایی رانندگی کنند و به خانه بازگردند یا خیر. در بسیاری از مواقع، این امکان برای بیماران وجود دارد که بتوانند این کار را انجام دهند اما توصیه می‌شود که پیش از انجام عمل حتما در این رابطه با پزشک متخصص خود مشورت کنید.

درد ناشی از انجام عمل جراحی نهایتا یک روز پس از انجام عمل جراحی از بین می‌رود و بیمار می‌تواند یک روز پس از جراحی به شرایط عادی زندگی برگردد. برای این که بتوانید به نتایج بهتری در این رابطه برسید حتما با متخصص خود در رابطه با رفتار مناسب جهت درمان کامل صحبت کنید.

برای کسب اطلاعات بیشتر، دریافت مشاوره و همچنین دریافت نوبت، با کلینیک دندانپزشکی دیجیتال دکتر نوشین نصیری تماس حاصل فرمایید.

۰۲۱-۲۲۲۱۵۰۰۵ – ۰۲۱-۲۲۲۱۴۰۰۴

چگونه از موفقیت جراحی اندودنتیک خود اطمینان حاصل کنیم؟

دندانپزشک یا متخصص اندودنتیست زمانی این شیوه درمان را به شما پیشنهاد می‌کند که مطمئن باشد این روش درمانی بهترین گزینه برای نجات دندان طبیعی شما باشد. البته باید در نظر داشت هیچ روش درمانی نمیتواند ۱۰۰% بازدهی مثبت داشته باشد و امکان خطا نیز در آن وجود دارد. بهتر است پیش از انجام این عمل با پزشک متخصص خود صحبت کنید تا با آسودگی خاطر در این مسیر حرکت کنید.

معمولا راه جایگزینی برای درمان ریشه دندان وجود ندارد و ممکن است پزشک ناچار به کشیدن دندان شود. سپس میتوان با استفاده از بریج، یا ایمپلنت  دندانی، جای خالی دندان از دست رفته را پر کرد تا بتوان عملکرد جویدن و همچنین تکلم را بازیابی کرد و همچنین مانع جابجایی دندانهای کناری شد. از آنجا که ممکن است سایر روشهای ذکر شده نیازمند ایجاد تغییرات در سایر دندانها باشد، می‌توان گفت که درمان ریشه دندان طبیعی‌ترین و البته مقرون به صرفه‌ترین روش درمانی برای حفظ سلامت دهان و دندان است.

هر چقدر که روشهای نوین درمانی برای جایگزین کردن دندان از دست رفته موثر باشد، با این حال هیچ یک از آنها نمی‌تواند جایگزین دندان طبیعی شود. بنابر این بهتر است تا حد امکان به توصیه دندانپزشک خود توجه داشته باشید و درمان اندودنتیک را جدی بگیرید و تنها در صورتی کشیدن دندان را در دستور کار قرار دهید که دندانپزشک آن را به شما توصیه کند و پس از آن نیز بتوانید با استفاده از روشهای مختلف، به توصیه دندانپزشک جای خالی دندان خود را پر کنید.

برای مطالب بیشتر حوزه نشانه‌های نیاز به جراحی اندودنتیک این مقاله را مطالعه کنید.

اقدامات بعد از جراحی اندودنتیک چیست؟

بعد از انجام این نوع جراحی باید اقدامات بسیاری را رعایت نمود تا از آسیب به دندان جلوگیری شود. بهتر است تا پایان یافتن مراحل درمان، به طور منظم و مکرر به دندانپزشکی مراجعه کرد. همچنین در حین خوردن و آشامیدن باید توجه داشت که تا پایان مدت درمان نباید از غذاهای سفت و حساسیت‌زا استفاده نمود.

قیمت جراحی اندودنتیک چگونه است؟

برای هزینه جراحی اندودنتیک نمی‌توان رقم ثابتی را در نظر گرفت. اصلی‌ترین عامل در قیمت‌گذاری، تعداد کانال‌های نیازمند ترمیم و پاکسازی است. همچنین مهارت و تجربه دندانپزشک نیز می‌تواند بر روی قیمت تأثیرگذار باشد. باید توجه داشت که در درمان‌های دندانپزشکی هیچ‌گاه نباید کیفیت را فدای قیمت کرد زیرا ممکن است آثار جبران‌ناپذیری را به همراه داشته باشد.

در چه مواردی نمی‌توان از جراحی اندونتیک استفاده کرد؟

در زمانی که جراحی مجدد ریشه و عصب‌کشی صورت می‌گیرد، نمی‌توان از جراحی اندودنتیک استفاده نمود زیرا که این جراحی به عنوان یک درمان ثانویه، سلامت دندان را تضمین نمی‌کند. در برخی موارد نیز شرایط بدنی بیمار، اجازه انجام عمل جراحی را به دندانپزشک نمی‌دهد و همچنین اگر موضع جراحی، حاوی رگ‌ها و عصب‌های حیاتی باشد، جراحی توصیه نمی‌شود.

۱۴ دیدگاه. ترک جدید

  • سلام من دندانم عصب کشی شده ولی دردبسیاری دارد چکارکنم

    پاسخ
  • سلام خانم دکتر دختر ۷سالم دندون درد داشت دیدم که با اینکه دندون های شیری اش نریخته کنارش دندون در اومده و اینقد بهم فشار اوردن دندون اصلیش خیلی کج و رو به دندون بغلی داره در میاد باید چیکار کنم؟ ممنون میشم راهنمایی کنید

    پاسخ
    • دکتر نوشین نصیری
      ۳ مهر ۱۴۰۰ ۱۰:۵۷

      سلام خدمت شما . لطفا برای ویزیت با متخصص اطفال ما با کلینیک تماس بگیرید .
      ۲۲۲۱۴۰۰۴
      ۲۲۲۱۵۰۰۵

      پاسخ
  • سلام خدمت شما من دندون عقلم خیلی وقته داره درمیاد اما یه کوچولوش اومده بیرون و دیگه تکون نخورد الان اطرافش درد میکنه و به دندون کناریش فشار میاره با این شرایط باید جراحی کنم؟

    پاسخ
  • رحمانی از شیراز
    ۳۱ شهریور ۱۴۰۰ ۱۶:۵۳

    سلام ببخشین من دندون ابسه کرده یه هفته اس خشک کن میخورم ولی درد داره و دهنم بوی بدی میده رفتم بکشم خیلی درد داشت قبول نکردم شما بگین چیکار کنم خسته شدم میتونم جراحی کنم؟

    پاسخ
    • دکتر نوشین نصیری
      ۳ مهر ۱۴۰۰ ۱۰:۵۹

      سلام خدمت شما . لطفا برای ما عکس opg ارسال کنید و برای ویزیت حضوری با کلینیک تماس بگیرید .
      ۲۲۲۱۴۰۰۴
      ۲۲۲۱۵۰۰۵

      پاسخ
  • سلام خانم دکتر برای درمان دندون شکسته که نصفه اش توی دهن هست بهتره بکشم ایمپلنت کنم؟ باید با جراحی دندون رو بکشم؟

    پاسخ
  • سلام خسته نباشید من دندونم عمودی ترک خورده و شکسته و غذای سرد و گرم میخورم خیلی درد می گیره باید بکشم یا بهتره جراحی کنم؟

    پاسخ
  • سلام خانم دکتر دندونم شکسته ولی دردو تیرکشیدن نداره ممکنه باز کلا دندونمو از دست بدم یا میشه نجاتش داد؟

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما باید با قوانین موافقت کنید.

مقالات مرتبط

فهرست
Call Now Button