پیشرفت تکنولوژی و فناوری در زمینه های مختلف موفقیت های فراوانی را برای شاخه های مختلفی علمی به ارمغان آورده است و علوم دندانپزشکی نیز از این مهم بی بهره نبوده است. امروزه حضور تکنولوژی در کنار دندانپزشکان سبب شده است تا پروسه درمان بیماران سریع تر، دقیق تر و با درد کم تر انجام شود. یکی از جلوه های روشن حضور تکنولوژی در کنار دندانپزشکان، امکان انجام ایمپلنت دیجیتال دندان است که مزایای فراوانی به همراه دارد.
ایمپلنت دیجیتال دندان یکی از شگفتی های دندانپزشکی مدرن است. دندان های جدید دندان هایی هستند که درست مانند دندان های طبیعی توسط استخوان فک حمایت می شوند و این امکان را به فرد می دهند که بتواند هر نوع خوراکی مورد علاقه خود را مصرف کند، به مراقبت های خاص نیاز ندارند و می توانند برای مدتی طولانی دوام داشته باشند. حال با امکان ایمپلنت دیجیتال، دندانپزشکان می توانند سریع تر و راحت تر از گذشته روش درمانی را انجام دهند. در این روش درمانی از یک شبیه ساز سه بعدی کامپیوتری برای بررسی وضعیت استخوان و اعصاب استفاده می شود و به همین دلیل است که دندانپزشک برای انجام عمل نیاز به برش های کمتری دارد پس بنابراین درد حاصل از جراحی های سنتی نیز کمتر است. در ادامه در رابطه با ایمپلنت دیجیتال دندان و مزایای آن توضیحات بیش تری را ارائه خواهیم کرد.
ایمپلنت دندان چیست؟
ایمپلنت دندان قرار دادن یک ریشه دندان مصنوعی که معمولا از تیتانیوم یا آلیاژ آن ساخته می شود است که برای حمایت از یک تاج یا مانند آن در درون استخوان فک قرار می گیرد. در صورتی که فردی یک یا چند دندان دائمی خود را از دست داده باشد و بخواهد لبخندی زیبا داشته باشد، ممکن است به تشخیص دندانپزشک، ایمپلنت دندان تجویز شود. پایه تیتانیوم ایمپلنت دندان می تواند به خوبی در درون استخوان فک قرار گیرد و یک زیر ساخت محکم را برای دندان شما فراهم آورد.
ایمپلنت های دندانی دقیقا مانند دندان طبیعی کار می کنند چرا که ساختار آن ها به تقلید از دندان های واقعی طراحی می شود. تاج ایمپلنت های دندانی معمولا از جنس سرامیک ساخته می شود. ریشه این دندان ها به این دلیل از آلیاژ تیتانیوم ساخته می شود که تیتانیوم کاملا غیر سمی است و زیست سازگار است و به خوبی می تواند در استخوان فک قرار گیرد. تاج استفاده شده بر روی این تیتانیوم نیز بسیار قدرتمند است و می تواند در برابر فشار دندان های دیگر کاملا مقاوم باشد.

ایمپلنت دیجیتال دندان چیست؟
جراحی ایمپلنت دیجیتال از یک شبیه ساز سه بعدی کامپیوتری استفاده می کند که به کمک آن وضعیت استخوان و همچنین شرایط اعصاب مورد بررسی قرار می گیرد. به کمک این اطلاعات است که دندانپزشک می تواند برنامه ریزی ویژه ای برای انجام عمل جراحی داشته باشد. با توجه به این که کمترین برش های ممکن در طول این جراحی ایجاد می شود، آسودگی بیمار پس از درمان بسیار بیش تر است.
در حین عمل جراحی یک راهنما بر روی محل جراحی قرار می گیرد تا بتواند به خوبی شرایط را بررسی کند و از این طریق از ورود هرگونه آسیب به عصب یا دندان های اطراف جلوگیری شود. زمانی که برش های ایجاد شده روی لثه به حداقل می رسد، زمان بهبودی بیمار به طور چشم گیری کاهش پیدا می کند و درد ناشی از جراحی و پس از آن نیز کاهش پیدا می کند. در حقیقت در این روش برش ها تا جایی کم می شود که برای درمان نیازی به استفاده از بخیه وجود نخواهد داشت. استفاده از برش های کم تر باعث می شود تا خون ریزی به حداقل برسد و از طرف دیگر میزان تورم بعد از جراحی نیز کاهش پیدا کند. جراحی عمومی اما نیازمند برش های عمیق تر و بزرگ تری است که به کمک آن دندان پزشک بتواند شرایط اعصاب و استخوان فک را به خوبی مورد بررسی قرار دهد.
زمانی که از شیوه درمانی ایمپلنت دندانی استفاده می کنید، باید حتما از تجربیات یک دندانپزشک حرفه ای برای رسیدن به موفقیت بهره ببرید. با وجود این که مطالعات مختلف نشان می دهد که ایمپلنت های دندانی ۹۸% شانس رسیدن به موفقیت را دارند اما همچنان احتمال بروز اشتباه از طرف دندانپزشک وجود دارد. در برخی از مواقع، اشتباه دندانپزشک غیر متخصص می تواند مشکلات فراوانی را برای بیمار ایجاد کند.

چرا استفاده از ایمپلنت دندان می تواند مفید باشد؟
زمانی که فردی یکی از دندان های خود را از دست می دهد یا به دلیل بیماری ناچار می شود تا دندان خود را به تشخیص دندانپزشک بکشد، جای خالی دندان می تواند در هنگام صحبت کردن یا لبخند زدن ظاهری نامناسب داشته باشد و از این رو ممکن است اعتماد به نفس فرد را نیز تحت تاثیر قرار دهد. در ادامه برخی از مهم ترین مزیت هایی که ایمپلنت دندان به طور کلی در اختیار فرد قرار می دهد را مورد بررسی قرار خواهیم داد.
چنانچه پیش تر نیز اشاره شد، ایمپلنت دندان عملکردی مانند دندان های طبیعی دارد و به مانند آن است که فرد دندان آسیب دیده خود را ترمیم کرده است. این دندان ها با توجه به ساختار مشابهی که با دندان های حقیقی دارند می توانند نسبت به پروتز های سنتی، تاثیر مثبتی در گفتار بیمار داشته باشد. از دیگر ویژگی های اصلی این روش درمانی آن است که به شدت به تحریک استخوان فک کمک می کند و مانع از بین رفتن استخوان در مرور زمان می شود.
یکی دیگر از ویژگی های کلیدی استفاده از ایمپلنت دندانی آن است که بیمار به کمک آن می تواند همچون یک دندان طبیعی با استفاده از ایمپلنت خود هر نوع مواد خوراکی را مصرف کند. ضمن این که دندان لمینت شده هرگز دچار پوسیدگی نمی شود اما این بدان معنا نیست که دیگر نیازی به دیدار با دندانپزشک یا مسواک زدن نباشد بلکه باید بیمار هر ۶ ماه یک بار با دندانپزشک خود دیدار داشته باشد و همچنین همواره آن را پاکیزه نگه دارد.
از دیگر مزایای استفاده از ایمپلنت دندانی آن است که امکان جا به جایی دندان های دیگر را به حداقل می رساند و آن ها را در موقعیت مناسب خود ثابت نگه می دارد و امکان ایجاد فشار برای جا به جایی دندان ها را نمی دهد. یکی دیگر از مزایای ایمپلنت دندانی آن است که بر خلاف دندان های مصنوعی و برخی از پروتز های دندانی هنگام خوردن غذا، عطسه یا سرفه و حتی خندیدن، از دهان خارج نمی شود و موجب خجالت زدگی فرد نخواهد شد.
ایمپلنت دندان بر خلاف بریج و دندان های مصنوعی بسیار با دوام است. البته این امکان وجود دارد که پس از یک دهه به تعویض تاج آن نیاز داشته باشید اما به طور کلی می توانید برای یک عمر از آن استفاده کنید.
آیا درد ایمپلنت دیجیتالی کمتر است؟
زمانی که قصد استفاده از شیوه سنتی ایمپلنت دندان را دارید، دندانپزشک باید تمام طول محل قرار دادن ایمپلنت را برش دهد. شاید بتوان گفت یکی از عمده دلایلی که متقاضیان به روش دیجیتالی روی آورده اند همین موضوع باشد. جراحی ایمپلنت دیجیتال اما به حداقل برش ها نیاز دارد زیرا تصاویر سه بعدی دقیقی قبل از انجام عمل جراحی برای بررسی وضعیت استخوان و موقعیت اعصاب استفاده می شود و این در حالی است که در روش سنتی، دندانپزشک باید طول محل درمان را تا رسیدن به استخوان ببرد.
زمانی که دندانپزشک از روش دیجیتالی استفاده می کند، شکاف های بسیار کوچک تری بر روی لثه ایجاد می شود که نیازی به بخیه ندارد. در نتیجه این عمل، زمان بهبودی به شدت کاهش پیدا می کند و ریسک خونریزی، عفونت و تورم لثه نیز به حداقل می رسد. نکته جالب در رابطه با این درمان آن است که طول درمان به کمک روش دیجیتالی امکان کاشت دو ایمپلنت دندانی در ۲۰ دقیقه نیز بوجود می آید.
ایمپلنت یک روزه دندان در واقع شیوهای است که در آن تمام مراحل ایمپلنت دندان در یک جلسه صورت میگیرد. به عبارت سادهتر در یک جلسه تمام مراحل مربوط به شکافتن لثه و استخوان، قرار دادن اباتمنت، نصب تاج دندانی و… صورت میگیرد. این موضوع سبب میشود تا یکی از مهمترین ایرادات ایمپلنت سنتی که زمان بالای آن بود، رفع شود.
مزایای استفاده از ایمپلنت دیجیتالی
در ابتدای امر باید به این نکته اشاره داشته باشیم که تمامی مزایایی که در ایملپنت سنتی وجود دارد را می توان در ایمپلنت دیجیتال نیز یافت. مهم ترین مزایای اینمپلنت به طور کلی عبارتند از ظاهر طبیعی دندان، عملکرد مشابه با دندان، عدم نیاز به مراقبت های ویژه، تحریک استخوان فک، حفظ ساختار آن و دوام بالا. مطالعات بالینی صورت گرفته نشان می دهد که ایمپلنت به طور کلی می تواند بیش از ۳۰ سال دوام داشته باشد. تمامی این مزایا را می توان در ایمپلنت دیجیتالی نیز یافت و البته مزایای بسیار زیاد دیگری نیز وجود دارد که باید به آن ها اشاره کنیم.

بسیاری از افراد در هنگامی که دندانپزشک مشغول انجام پروسه درمانی است استرس زیادی را تحمل می کنند. این افراد آن است که به نسبت روش های سنتی، زمان بسیار کمتری برای درمان لازم است. طول دوره درمان در روش سنتی برای ایجاد دو ایمپلنت به طور معمول حدود ۱۳۰ دقیقه یا بیش تر به طول می انجامد اما در روش سنتی چنین اتفاقی رخ نمی دهد و چنانچه پیش تر نیز اشاره کردیم، طول انجام عمل برای کاشت دو ایمپلنت می تواند حدود ۲۰ دقیقه به طول بیانجامد.
بر اساس منابع پزشکی یکی دیگر از مزایای استفاده از روش دیجیتال آن است که بیمار بسیار سریع تر می تواند دندان خود را تحویل بگیرد. از آن جا که دوره بهبودی در روش دیجیتالی به ۵ تا ۷ روز می رسد، فرد می تواند بسیار سریع تر دندان اصلی خود را تحویل بگیرد. دوره درمان به روش سنتی ممکن است تا ۴ ماه به طول بیانجامد.
یکی دیگر از مزایای استفاده از روش ایمپلنت آن است که فرد آسودگی بیش تری در طول انجام عمل و پس از آن خواهد داشت. بی حسی موضعی ایجاد شده در این روش سبب می شود تا بیمار دچار نارحتی در طول درمان نشوند. کاهش نیاز به برش های جراحی و همچنین بی نیازی از ایجاد بخیه نیز از جمله ویژگی های دیگر این روش است که آسودگی خاطر بیمار را موجب می شود.
از دیگر مزایای استفاده از این روش آن است که تعداد مراجعات به دندانپزشک نیز به حداقل می رسد. در استفاده از روش سنتی ممکن است فرد برای کاشت یک ایمپلنت به مراجعات متعدد تا ۷ بار به دندانپزشک را نیاز داشته باشد اما این در حالی است که در روش ایمپلنت دیجیتال، دندانپزشک می تواند فعالیت های بیش تری را در هر مرحله از مراجعه شما انجام دهد و در نتیجه می توان گفت که با ۳ مراجعه به دندانپزشک می توانید به خواسته خود در این رابطه برسید.
یکی دیگر از نگرانی هایی که همواره با بیماران وجود دارد، طول دوره درمان است. آسیب های دهان و دندان می تواند منجر به سخت شدن مراحل خوردن غذا شود. به آن دلیل که در روش ایمپلنت دیجیتالی تعداد برش های درمانی به حداقل می رسد و نیازی به استفاده از بخیه نیست، بهبودی بیماران در این روش در مدت زمان کوتاه تری انجام می شود و می توان گفت که درد ناشی از عمل نیز برای افرادی که از روش دیجیتالی استفاده می کنند، کمتر از افرادی است که از روش های سنتی استفاده می کنند.
یکی دیگر از مهم ترین مزیت های استفاده از ایمپلنت دیجیتالی آن است که کاشت به درستی انجام می شود و به خطر نمی افتد. در روش سنتی کاشت ایمپلنت انجام می شود و سپس باید با توجه به ترمیم انجام شده برنامه ریزی های جدیدی انجام شود. در برخی از مواقع ممکن است کاشت انجام شده برای تاج در نظر گرفته شده مناسب نباشد و این گونه است که کاشت به خطر می افتد. در روش دیجیتالی اما می توان مراحل کاشت را به درستی و همزمان برنامه ریزی کرد. در این روش دندانپزشک این فرصت را دارد که محل قرارگیری ریشه را به درستی مشخص کند تا بتوان به بهترین شکل ممکن از تاج، بریج یا دندان مصنوعی استفاده کرد. به همین دلیل است که در این روش نیازی به کوتاه کردن یا تغییر شکل تاج وجود ندارد.
روش ایمپلنت دیجیتالی همچنین دقت بیش تری دارد و می تواند ثبات بیش تری را به بیمار اهدا کند. می توان به این نکته اشاره داشت که دقت استفاده از روش دیجیتالی شگفت انگیز است. تحقیقات بالینی نشان داده است که انحراف دقت ایمپلنت دیجیتالی تنها ۰.۹ درجه است و این در حالی است که در روش سنتی انحراف کاشت ممکن است از ۲.۵ تا ۴.۹ درجه باشد. دقت بیش تر در این سیستم به معنی آن است که دوام نهایی ایمپلنت دندانی نیز بیش تر خواهد بود. همین دقت بیش تر در استفاده از روش دیجیتالی به این معناست که حتی در موارد پیچیده ای که امکان استفاده از ایمپلنت سنتی وجود ندارد، روش دیجیتالی می تواند یک جایگزین بسیار مطمئن باشد.
امروزه روش های درمانی مختلفی وجود دارد که می تواند به فرد کمک کند تا جای خالی دندان از دست رفته خود را پر کند. یکی از روش های دائمی و مناسب برای رسیدن به این هدف، استفاده از ایمپلنت دندانی است که بیش از ۵۰ سال است که مورد استفاده قرار می گیرد. ایمپلنت دندانی به گونه ای عمل می کند که گویی فرد هنوز از دندان اصلی خود استفاده می کند و همین مسئله سبب می شود که ایمپلنت روشی بسیار مناسب برای جایگزینی دندان از دست رفته شناخته شود.
با همه این تفاسیر، باید اشاره داشت که پروسه درمانی ایمپلنت سنتی کمی طولانی مدت است و این مسئله می تواند باعث نگرانی استفاده کنندگان از آن شود. پیشرفت تکنولوژی در علم دندانپزشکی سبب شده است تا امروزه با استفاده از دستگاه های دیجیتالی امکان انجام جراحی ایمپلنت با نیاز به برش های کمتر و بدون نیاز به بخیه نیز ایجاد شود. در این روش که خونریزی و التهاب پس از جراحی را به حداقل می رساند، بیمار می تواند در یک بازه زمانی بسیار کوتاه تر دندان جدید خود را بدست آورد. ضمن این که طول عمل جراحی نیز به شدت کاهش پیدا می کند و بیمار در یک بازه زمانی ۲۰ دقیقه ای می تواند پروسه درمان اولیه را تکمیل کند.
شیوه دیجیتال چه تفاوت و برتری ای نسبت به ایمپلنت سنتی دارد؟
در این شیوه، از فناوریهای مختلفی به منظور عکس برداری، تعیین جایگاه کاشت، پانچ لثه، ساخت قالب و… استفاده میشود که تمام این موارد سبب میشود تا کیفیت کار انجام شده به حداکثر میزان خود برسد. این مورد یکی از مهمترین فاکتورهایی است که سبب شده تا پروسه کلی ایمپلنت دندان بهینهتر شود.
علت اصلی افزایشش سرعت و بهبود کیفیت در ایمپلنت دیجیتال چیست؟
در این روش با استفاده از تکنولوژیهای مختلف، اطلاعات دقیقی از شرایط دهان و دندان بیمار استخراج میشود. در واقع یکی از اصلیترین تفاوتهای ایمپلنت دیجیتال دندان با شیوه سنتی در این مرحله نمود پیدا میکند. دندانپزشک با استفاده از اسکنر داخل دهان و عکس رادیوگرافی سه بعدی (C. B. C. T) و… اطلاعات مختلفی را از دهان و دندان بیمار استخراج میکند. با استفاده از این فناوریها محل کاشت دندان تعیین شده و محل عصبهای موجود در آن بررسی میشود.
مزایای ایمپلنت دیجیتال چه مواردی هستند؟
درد کمتر، دقت بیشتر، سرعت بیشتر، افزایش کیفیت و ماندگاری و ممانعت از تحلیل لثه و استخوان از مهم ترین آنها هستند.
۱۸ دیدگاه. ترک جدید
هزینه ی ایمپلنت دیجیتال چقدره؟
سلام خدمت شما. برای ایمپلنت دیجیتال چه یک دندان چه تمام دندان ها اول باید اسکن داخل دهانی که در کیلینیک خودمان انجام میشود را انجام دهید و که هزینه اینکار ۲میلیون تومان است و خود ایمپلنت واحدی ۶میلیون تومان است و هزینه اباتمنت و روکش زیرکونیا ۴میلیون تومان میباشد.
منظور از ایمپلنت دیجیتال همون اسکن اولشه؟ یا فرایند ایمپلنت هم به روش دیگه ای انجام میشه؟
سلام خدمت شما. خیر پروسه کار استفغاده از طراحی در نرم افزار ساخت گاید و گذاشتن ایمپلنت بدون برش لثه و هچنین امکان گذاشتن روکش موقت در همان جلسه سیستم ایمپلنت دیجیتال را تشکیل میدهد .
درود بر خانم دکتر عزیز. آیا تفاوتی بین ایمپلنت دیجیتال با اینپلنت لیزری هست؟
سلام خدمت شما. بله. لیزر نوع ایمپلنت نیست فقط برای برش لثه استفاده میشود.
سلام ببخشید برای کسی که نزدیک ۱۰ یا ۱۵ سال دندان های خودشو کشیده و استخوان فکش تحلیل رفته و بعدش پیوند استخوان انجام داده ایمپلنت دیجیتال قابل اجراست؟
سلام خدمت شما. اگر وضعیت استخوان خوب باشد بله حتما قابل اجراست.
وقت بخیر. تفاوت فیکسچر و ایمپلنت در چیه؟
سلام خدمت شما. فیکسچر قطعه اصبلی ایمپلنت میباشد.
درود. چطور میتونم وقت بگیرم؟ چقدر زمانبره تا وقت بدین؟
سلام خدمت شما.برای هماهنگی لطفا با کیلینیک تماس بگیرید.
خانم دکتر نصیری من پایه ی ایمپلنت توی لثمه اما دندان روش افتاده. آیا میتونم فقط برای روکش اقدام کنم؟ یا میبایست فرایند ایمپلنت از اول انجام شه؟
سلام خدمت شما. بله اگر ایمپلنت مشکلی نداشته باشد میتوانید فقط برای گذاشتن روکش اقدام کنید.
بنده مبتلا به سرطان دهان هستم. آیا امکان ایمپلنت دارم؟
سلام خدمت شما. لطفا برای مشاوره شماره خود را قید بفرمایید تا در اسرع وقت مشاوران ما با شما تماس بگیرند.
وقت بخیر. امکان ترمیم روکش ایمپلنت در کلینیک شما وجود داره؟
سلام خدمت شما. بله