انواع کامپوزیت دندان: کامپوزیت دندانی یکی از روش های درمانی است که دندانپزشکان از آن برای رفع بسیاری از مشکلات دندانی از آن استفاده می کنند. کامپوزیت ونیر یکی از انواع روکش های دندانی است که در دندانپزشکی زیبایی نیز استفاده می شود چراکه رنگ بسیار مناسبی دارد و می تواند ظاهری مناسب را به دندان ها ببخشد.
در استفاده از کامپوزیت های دندانی گزینه های متعددی در دسترس شما خواهد بود. هر یک از انواع این کامپوزیت ها دارای ویژگی های خاص خود است و با دیگری تفاوت هایی دارد. کامپوزیت ها در خواص بیولوژیکی، عملکردی و زیبایی ساختار دندان تفاوت دارند. کامپوزیت دندان می تواند برای مدت زمانی طولانی دوام داشته باشد اما برای ماندگاری لمینت های دندان باید مراقبت های بعد از آن را جدی بگیرید.

با ویژگیهای بهترین خمیر دندان برای کامپوزیت آشنا شوید.
اگر می خواهید همیشه لبخندی زیبا داشته باشید، کامپوزیت وینرز می تواند یک گزینه بسیار مناسب برای شما باشد. با توجه به گوناگونی مدل های در دسترس، بهتر است قبل از اقدام به کامپوزیت دندان انواع آن را بشناسید و بتوانید انتخاب بهتری در این رابطه داشته باشید.
پروسه استفاده از کامپوزیت های دندانی کوتاه است در نتیجه شما بعد از انجام کامپیوزیت می توانید به زندگی عادی خود بازگردید. هزینه های درمان با استفاده از کامپوزیت دندان به نسبت بسیاری از شیوه های درمانی دندانپزشکی مقرون به صرفه تر است.
چنانچه فرصت مطالعه کل محتوای مقاله را ندارید، با کلیک روی خلاصه مقاله و مطالعه آن، به اطلاعات مختصر و مفیدی دست پیدا کنید.
استفاده از انواع کامپوزیت دندان یک روش درمانی مؤثر است که به جهت رفع بسیاری از مشکلات دندانی از آن استفاده میشود. کامپوزیت ونیر نیز یکی از انواع روکش های دندان محسوب میشود که در دندانپزشکی زیبایی از آن استفاده میکنند. چراکه رنگ بسیار طبیعی و مناسبی دارد و میتواند ظاهری زیبا به لبخند شما ببخشد.
معرفی انواع کامپوزیت دندان
انواع کامپوزیت دندان از لحاظ ساختاری با یکدیگر متفاوتاند. به همین دلیل کیفیت آنها نیز با یکدیگر فرق میکند. جنس کامپوزیتها معمولا سرامیکی یا شیشهای هستند. به طور کلی کامپوزیت ونیرها را بر طبق اندازه و شکل به صورت زیر دستهبندی میشود:
کامپوزیت ماکروفیلد: اندازه ذرات این کامپوزیت از ۵ تا ۱۰ میکرومتر است. ماکروفیلد مقاومت مکانیکی خوبی دارد اما مقاومت زیادی در برابر سایش ندارند.
کامپوزیت میکروفیلد: میکروفیلدها از سیلیس کلوئیدی با ذراتی در ابعاد ۰.۴ میکرومتر ساخته میشوند. وزن این نوع کامپوزیت کمتر است و در نتیجه مقاومت مکانیکی آن نیز کاهش مییابد. به همین علت در جاهایی که فشار زیادی وارد میشود این نوع کامپوزیت به کار برده نمیشود.
کامپوزیت هایبریدی: از دیگر انواع کامپوزیت دندان میتوان به نوع هایبریدی اشاره کرد که ترکیبی از کامپوزیت میکروفیلد و ماکروفیلد است. این نوع در برابر ساییدگی مقاومت خوبی دارد.
کامپوزیت نانوفیلد: اندازه ذرات نانوفیلد ۲۰ تا ۷۰ نانومتر است. مقاومت مکانیکی این کامپوزیت بالا است و در نتیجه در برابر ساییدگی نیز مقاومت خوبی دارند. این نوع کامپوزیت به راحتی صیقل میخورد.
کامپوزیت بولک: این نوع کامپوزیت از ذرات سیلیس و زیرکونیای غیر تجمعی ساخته میشود. این نوع مقاومت کمی در برابر سایش دارند، اما اگر برای پر کردن دندان استفاده شود ذرات غذا هرگز بین دندانها باقی نمیماند.
کامپوزیت ونیرز بر اساس ویژگیهای مصرفی آنها
در یک دستهبندی دیگر انواع کامپوزیت دندان را می توان به سه دسته مختلف از لحاظ کاربردآنها تقسیمبندی کرد:
- جهانی: این نوع کامپوزیت در جهان طرفداران زیادی دارد و قدیمی ترین نوع کامپوزیت رزین به شمار میرود.
- مایع: با مایع بسیار سازگار است و برای ترمیم های کوچک مورد استفاده قرار میگیرد.
- کامپوزیت های بسته بندی شده: دارای مادهای سفت و چسبناک است و برای دندانهای خلفی استفاده میشود.
معرفی کامپوزیت جهانی
اولین کامپوزیتی که در جهان معرفی شد. این کامپوزیت برای تریمهای سطح I، II و III و IV استفاده میشود که در آن زیبایی اهمیت زیادی ندارد.
معرفی کامپوزیت مایع
کامپوزیت مایع زیر مجموعه نسبتا جدیدتری از کامپوزیتهای رزینی است و از اواسط دهه ۹۰ رواج یافته است. در مقایسه با کامپوزیت جهانی فیلر کمتری (۳۵ تا ۵۳%) دارد و در نتیجه کار کردن با آن آسانتر است. این نوع از مقاومت بیشتری در برابر سایش برخوردار است.
اما مقاومت مکانیکی آن کم است، بنابراین بهتر است در محلهایی که امکان برخورد وجود دارد از آن استفاده نکنید. بهترین محل برای استفاده از این نوع از کامپوزیت عبارتند از:
- ترمیم حفرههای کوچک دندان
- ترمیمهای پیشگیرانه رزین (PRR)
- پوشاندن شکافها و حفرههای خطی
- آسیبهای کلاس V ناشی از NCTSL
معرفی کامپوزیت بستهبندی شده
یکی دیگر از انواع کامپوزیت دندان کامپوزیت بستهبندی شده است که اغلب برای دندانهای خلفی از آن استفاده میشود. این کامپوزیت از مقاومت خوبی برخوردار است. محتوای پرکننده بیشتری در این گروه وجود دارد که باعث افزایش مقاومت آن در برابر شکستگی میشود. به همین دلیل برای استفاده در دندانهای خلفی مناسب است.

منظور از دندانپزشکی دیجیتال استفاده از فناوریهای دیجیتال به منظور بهبود و تسریع پروسههای درمانی در حوزه دندانپزشکی است.
فهرست محتوا
کامپوزیت ونیرز چگونه مورد استفاده قرار می گیرند؟
دندانپزشک شما در مرحله اول باید دندان های شما را تمیز کند و آن ها را برای استفاده از کامپوزیت ونیرز آماده کند. دندانپزشک شما قسمت بسیار نازکی از مینای دندان شما را برمی دارد تا بتواند به چسباندن مواد به دندان کمک کند. در صورتی که دندان شما به تغییرات جزئی نیاز داشته باشد، تنها اصلاحات جزئی بر روی دندان های شما ایجاد می شود.
سپس همه چیز به این مسئله بستگی دارد که از چه نوع کامپوزیتی برای دندان شما استفاده می شود. اما به طور کلی دندانپزشک با استفاده از یک ماده چسبنده مواد کامپوزیتی را به دندان شما متصل می کند. در حقیقت در این زمان فقط یک لایه نازک به دندان شما اضافه می شود. زمانی که این لایه بر روی دندان شما قرار گرفت دندانپزشک با استفاده از نور مواد را سخت می کند تا چسبندگی کامل انجام شود.
در نظر داشته باشید که رنگ روکش دندان های خود را می توانید شخصا انتخاب کنید در این صورت امکان مخلوط کردن چند رنگ نیز وجود دارد که در این صورت شما می توانید رنگی طبیعی تر به دندان های خود ببخشید. برای حفظ رنگ و سلامت کامپوزیت دندان آشنایی با مسواک و خمیر دندان مخصوص کامپوزیت ضروری است.
در نهایت دندانپزشک پس از اتصال کامپوزیت ها به ممکن است با استفاده یک دستگاه خاص دندان های شما را تراش دهند تا یکدست شوند.
بسیاری از افراد در طول پروسه دریافت کامپوزیت به بیحسی نیاز نخواهند داشت اما در صورتی که چنین اتفاقی رخ دهد، بلافاصله پس از پایان پروسه، فرد می تواند به زندگی عادی خود بازگردد.
برای دریافت مشاوره و نوبت، با کلینیک دندانپزشکی دیجیتال دکتر نصیری تماس حاصل فرمایید.
انواع کامپوزیت ونیرز از نظر نوع استفاده
برای اصلاح طرح لبخند با کامپوزیت ونیر یا هر نوع اقدام زیبایی دیگر باید بدانید که کامپوزیت های ونیر از نظر کاربردی به دو دسته تقسیم می شوند. دسته اول کامپوزیت ونیرز مستقیم است که از رزین ساخته می شوند و مستقیما به دندان های شما متصل می شوند. دندانپزشک در این روش نیازی به استفاده از زمان زیاد برای آماده سازی دندان های شما نخواهد داشت و روش استفاده از کامپوزیت ونیرز مستقیم کمترین میزان تهاجم را خواهد داشت.
دسته دوم، کامپوزیت ونیرز غیر مستقیم است و تفاوت آن با کامپوزیت های مستقیم آن است نیازمند طی کردن یک پروسه خاص است. دندان های شما باید توسط دندانپزشک برای استفاده از کامپوزیت ها آماده شود سپس روکش های کامپوزیتی دندان های شما به آزمایشگاه ارسال خواهند شد تا طی مراحل خاص تهیه شوند. تا زمان آماده شدن کامپوزیت های دندانی شما، می توانید از روکش های موقتی استفاده کنید. بلافاصله پس از آماده شدن روکش های دندانی شما در آزمایشگاه دندانپزشک از شما می خواهد که با او ملاقات دیگری داشته باشید تا بتواند روکش های دندانی شما را متصل کند. تفاوت دیگری که کامپوزیت ونیرز غیرمستقیم با کامپوزیت ونیرز مستقیم دارد آن است که روش غیرمستقیم تهاجمی تر است.

معرفی انواع کامپوزیت های دندانی
کامپوزیت ها از نظر ساختار نیز تفاوت هایی دارند و به همین دلیل است که کیفیت آن ها با یکدیگر تفاوت هایی دارد و دندانپزشکان نیز با توجه به نیاز مشتری خود دست به انتخاب آن ها می زنند.
جنس کامپوزیت ها معمولا از شیشه یا سرامیک است. مواد تشکیل دهنده کامپوزیت های شیشه ای از سیلیس بلورین، دی اکسید سیلیکون، شیشه لیتیوم/ باریم-آلمینیوم و بوروسیلیکات شیشه ای شامل روی/ استرانسیم/ لیتیوم ساخته شده است.
رزین های سرامیکی نیز از اکسید زیرکونیوم ساخته شده اند. کامپوزیت ونیرها ها را بر اساس اندازه ذرات و شکل می توان در دسته بندی های زیر قرار داد:

آیا ایمپلنت یک روزه دندان یا ایمپلنت فوری امکان پذیر است؟
- کامپوزیت های ماکروفیلد: اندازه ذرات آن ها از ۵ تا ۱۰ میکرومتر است. مقاومت مکانیکی آن ها خوب است اما در برابر سایش مقاومت خوبی ندارند.
- کامپوزیت های میکروفیلد: میکروفیلد ها از سیلیس کلوئیدی با ذراتی به اندازه ۰.۴ میکرومتر ساخته شده اند. کار با این نوع از کامپوزیت ها بسیار ساده تر است با این حال وزن آن ها کمتر از ماکروفیلدهاست در نتیجه مقاومت مکانیکی آن ها کاهش پیدا می کند. بنابراین در جایی که باید فشار را تحمل کنند، از آن ها استفاده نمی شود.
- کامپوزیت های هایبریدی: این کامپوزیت ها ترکیبی از کامپوزیت های میکروفیلد و ماکروفیلد است. انبساط حرارتی در این نوع از کامپوزیت ها بسیار مناسب است و به همین دلیل است که در برابر ساییدگی مقاومت بالایی از خود نشان می دهد.
- کامپوزیت نانوفیلد: اندازه ذرات این کامپوزیت ۲۰ تا ۷۰ نانومتر است. ذرات نانو از واحدهای نانو تشکیل می شود و به عنوان واحد کل عمل می کنند. آن ها دارای مقاومت مکانیکی بالا هستند در نتیجه در برابر ساییدگی مقاومت بسیار بالایی از خود نشان می دهند. نکته بسیار مهم در رابطه با آن ها آن است که به راحتی صیقل می خورند.
- کامپوزیت های بولک: این کامپوزیت ها از ذرات سیلیس و زیرکونیای غیر تجمعی تشکیل شده اند. این مواد در برابر سایش مقاومت کمی دارند اما زمانی که به عنوان مواد پر کننده دندان مورد استفاده قرار می گیرند، می توانید اطمینان داشته باشید که ذرات غذا هرگز بین دندان های شما باقی نخواهند ماند.
انواع کامپوزیت دندان برای زیباسازی و اصلاح طرح لبخند موجود است که در این ویدئو دکتر نوشین نصیری برای این بیمار از ۸واحد کامپوزیت IPS استفاده کرده است که می توانید روند آن را مشاهده کنید:
دسته بندی کامپوزیت ونیرزها بر اساس ویژگی های مصرفی
در یک دسته بندی دیگر، کامپوزیت ها را می توان به سه دسته مختلف از نظر کاربرد تقسیم کرد:
- جهانی: طرفداران بسیار زیادی در بین عموم دارد و قدیمی ترین نوع کامپوزیت رزین است.
- مایع: سازگاری با مایع و همچنین برای ترمیم های بسیار کوچک مورد استفاده قرار می گیرند.
- کامپوزیت های بسته بندی شده: ماده سفت تر و چسبناک تری دارد و برای دندان های خلفی مورد استفاده قرار می گیرند.
تولید کنندگان با تغییر دادن مواد تشکیل دهنده کامپوزیت ها، ویژگی آن ها را نیز تغییر می دهند. به طور کلی مواد سخت تر (بسته بندی شده) محتوای پرکننده بهتری هستد در حالی که کامپوزیت های مایع قابلیت پرکنندگی کمتری دارند.

برای انتخاب بهترین متخصص کامپوزیت دندان در تهران سوابق دندانپزشک منتخب خود را بررسی و مدارک علمی او را جستجو کنید.
معرفی کامپوزیت های جهانی
این کامپوزیت ها اولین نوع کامپوزیتی بودند که در عرصه جهانی به نمایش گذاشته شدند و در بسیاری از شرایط عملکرد مثبتی را نیز ارائه کرده است. با این وجود استفاده از آن ها در عمل های تخصصی زیبایی که درمان آن ها کمی پیچیده است، استفاده از آن ها محدود می شود. موارد ذکر شده شامل تریم های سطح I، II و III و IVمی شود که در این مراحل زیبایی از اهمیت چندانی برخودار نیست و صرفا مواردی همچون درمان سطح دندان و غیر پوسیدگی مطرح است.
از این نوع از کامپوزیت ها در موارد زیر نمی توان استفاده کرد:
- جایی که حفره درمان بسیار عمیق باشد
- در قسمت هایی که زیبایی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار باشد و مینای دندان کافی نیست.

ملاک های انتخاب رنگ لمینت دندان را در این مقاله از سایت دکتر نصیری بخوانید.
معرفی کامپوزیت های مایع
کامپوزیت های مایع زیر مجموعه ای نسبتا جدید تر از مود کامپوزیتی مبتنی بر رزین است و قدمت آن به اواسط دهه ۹۰ میلادی می رسد. در مقایسه با کامپوزیت های جهانی، این کامپوزیت ها دارای محتوای فیلر کمتری (۳۵ تا ۵۳%) هستند و در نتیجه کار کردن با آن ها نیز ساده تر است و از طرف دیگر ویسکوریته پایین تری دارند. در نهایت مقاومت فشاری و مقاومت آن ها در برابر سایش بسیار مناسب است.
به دلیل خواص مکانیکی ضعیف تر در این نوع از کامپوزیت ها، در قسمت هایی که امکان برخورد در آن بسیار زیاد است باید از آن ها با احتیاط استفاده کنید. بهترین نقاط برای استفاده از این نوع از کامپوزیت ها عبارتند از:
- ترمیم حفره های کلاس I کوچک
- ترمیم های پیشگیرانه رزین (PRR)
- پوشش شکاف ها
- حفره های خطی
- آسیب های کلاس V ناشی از NCTSL
همچنین موارد منع استفاده از این کامپوزیت ها عبارتند از: مناطقی از دهان که احتمال فشار در آن زیاد است و ترمیم حفره های بزرگ.
نحوه برداشتن روکش دندان چگونه است را در این مقاله از سایت دکتر نصیری بخوانید.
معرفی کامپوزیت های بسته بندی شده
کامپوزیت های بسته بندی شده برای استفاده در دندان های خلفی مورد استفاده قرار می گیرند. بر خلاف کامپوزیت های مایع مقاومت این نوع از کامپوزیت ها بسیار بیش تر است. محتوای پرکننده بیشتری در این دست از کامپوزیت ها وجود دارد در نتیجه در برابر شکستگی مقاومت بسیار بیشتری را از خود نشان می دهند. این دقیقا همان خصوصیت هایی است که آن ها را برای استفاده در ناحیه خلفی بسیار مناسب می سازد. این نوع از کامپوزیت ها به دلیل ویژگی های کلی خود در سال های اخیر برای پر کردن دندان ها مورد استفاده قرار گرفته اند.
طرز استفاده از snap on smile چگونه است؟
ویژگی های بهترین نوع کامپوزیت دندان
بیشتر افرادی که قصد دارند دندانهای خود را کامپوزیت کنند، به خوبی نمیدانند باید از کدام نوع کامپوزیت برای درمان دندانهای خود استفاده کنند.
- یکی از ویژگیهایی که یک نوع کامپوزیت را از مدلهای دیگر متفاوت میکند، استحکام و مقاومت کامپوزیت است. شما باید از کامپوزیتی استفاده کنید که از استحکام بالایی برخودار باشد. کامپوزیتهایی که در ترکیبات خود مادۀ «سیلیکات کلسیم» دارند، از استحکام بیشتری برخوردار هستند.
- در انتخاب کامپوزیت باید ویژگیهای دیگری نیز بررسی شود. برای مثال کامپپوزیت باید قابلیت فرم دهی مناسبی داشته باشد تا به راحتی روی دندانهای بیمار قرار داده شود.
- کامپویزیت باید به شکلی باشد که در مدت زمان کوتاهی پس از تاباندن نور لایت کیور، روی دندانها سفت شود.
- یکی از مهمترین نکتههایی که باید به آن دقت کنید این است که برخی از افراد به متریال سازنده کامپوزیتها حساسیت دارند. بهتر است کامپوزیتی انتخاب شود که موجب بروز این حساسیت نشود.
- یکی از ویژگیهای بارز هر کامپوزیتی، ظاهر طبیعی آن است. به شکلی که ظاهر دهان و دندان فرد پس از کامپوزیت به صورت غیر طبیعی نباشد.
- علاوه بر تمام این ویژگیها، باید کامپوزیتی استفاده شود که علاوه بر کیفیت و استحکام بالا، قیمت مناسب و به صرفهای نیز داشته باشد.
- مقاومت کامپوزیت در برابر عواملی همچون سایش نیز، یکی دیگر از ویژگی های یک کامپوزیت خوب است.
- اخرین مرحله در هر فرآیند کامپوزیت ندان، پولیش دندان است. به طور کل این مرحله تنها در کامپوزیتهایی موفقیت آمیز است که کامپوزیت مورد نظر قابلیت پولیش دادن مناسب را داشته باشد.
- مسلما بهترین نوع کامپوزیت از بهترین برند انتخاب میشود؛ بنابراین بهترین برند کامپوزیت دارای تمام ویژگیهای بیان شده است. کافی است در انتخاب برند کامپوزیت دقت کافی داشته باشید.
برای دریافت مشاوره و نوبت، با کلینیک دندانپزشکی دیجیتال دکتر نصیری تماس حاصل فرمایید.
مراحل کامپوزیت دندان
کامپوزیت دندان از چند مرحله یکسان برای همه افراد تشکیل شده است. در ادامه مراحل کامپوزیت دندان را به صورت جامع برای شما بیان میکنیم.
۱.انتخاب رنگ کامپوزیت
اولین و مهمترین مرحلۀ کامپوزیت دندان، انتخاب رنگ کامپوزیت است. دندان هر فرد با فرد دیگر متفاوت است.
به همین دلیل دندانپزشک باید کامپوزیت دندان را به گونهای انتخاب کند که رنگ آن به رنگ دندان طبیعی شخص بسیار نزدیک باشد.
معمولاً هر ماده کامپوزیت از یک سایه ساخته شده است که هر سایه شامل تعدادی رنگ است.
در این مرحله کافی است که دندانپزشک رنگهای سایه را به دندان طبیعی شخص نزدیک کند و با در نظر گرفتن نور محیط، بهترین و طبیعیترین رنگ را انتخاب کند.
۲.پاکسازی سطح دندان
مرحله بعد از انتخاب رنگ کامپوزیت، پاکسازی سطح دندان است. در این مرحله، دندانپزشک آلودگیها و جرمی که روی سطح دندان قرار گرفته است را با استفاده از ابزارهای پاکسازی دندان پاک میکند.
تمامی مواد اضافی یا مواد غذایی روی سطح دندان باید برداشته شود تا روکش کامپوزیت به راحتی روی سطح دندان قرار بگیرد و اتصال بهتری داشته باشد.
۳.اسید شویی
مرحله بعد از پاکسازی دندان، اسید شویی نام دارد. در این مرحله از یک کاندیشنر استفاده میشود.
کاندیشنر یک ماده ژل مانند حاوی اسید فسفریک است که درون یک سرنگ ریخته شده و روی دندان قرار میگیرد. در این مرحله دندان به طور کامل شستشو داده شده و تمیز میشود.
۴.قرار دادن کامپوزیت
در مرحله بعد، ابتدا دندنپزشک ماده اتصال دهنده را روی سطح دندان قرار میدهد. سپس ماده کامپوزیت را با ضخامت حدود یک الی دو میلیمتر روی سطح دندان قرار داده و با کمک نور آبی رنگ (لایت کیور)، ماده کامپوزیت را روی دندان سفت میکند.
حدودا ۴۰ ثانیه باید به سطح ماده اتصال دهنده نور تابانده شود. لازم به ذکر است که دندانپزشک در این مرحله باید به کامپوزیت شکل و فرم مناسبی بدهد.
۵. پولیش دندان
مرحله پولیش کامپوزیت، آخرین مرحله از فرآیند کامپوزیت کردن دندانهاست.
در این مرحله دندانپزشک با کمک مولت پرداخت یا ابزارهایی مانند این، سطح کامپوزیت را پوشش میدهد و صاف و یکنواخت میکند. این کار باعث میشود فرد احساس بهتری در زمان جویدن غذا داشته باشد.
تفاوت کامپوزیت ونیر و لمینت سرامیکی چیست را در این مقاله از سایت دکتر نصیری مطالعه کنید.
چرا باید از کامپوزیت های دندانی استفاده کرد؟
در صورتی که می خواهید دندان های سفید و مرتبی داشته باشید که به طرح لبخند شما جلوه ای خاص می بخشد، استفاده از کامپوزیت های دندانی یک گزینه بسیار مناسب خواهد بود.
کامپوزیت های دندانی مقاومت بالایی دارند و با توجه به این که وزن آن ها کم است فشاری از این بابت به دندان ها وارد نمی شود. عمر کامپوزیت های دندانی بین ۱۰ تا ۱۵ سال است و پس از آن بیمار می تواند به راحتی آن ها را از دندان خود جدا کرده و به ترمیم آن ها بپردازد.
ظاهر کامپوزیت های دندانی بسیار طبیعی است و شما می توانید به راحتی از آن ها استفاده کنید. یکی دیگر از مواردی که استفاده از کامپوزیت های دندانی را جذاب می کند، پروسه کوتاه استفاده از آن ها است.
زمانی که به پزشک معالج خود مراجعه می کنید، پس از چند ساعت گذران پروسه درمان به راحتی می توانید کلینیک دندانپزشکی را ترک کنید و به زندگی روزانه خود بپردازید چرا که پزشک شما با استفاده از نور قدرت چسبندگی کامپوزیت ها را افزایش می دهد و نیازی به نگرانی از جدا شدن آن ها نیست.
البته پزشک شما دستورالعمل هایی را نیز در اختیار شما قرار خواهد داد که رعایت آن ها برای رسیدن به موفقیت در استفاده از کامپوزیت های دندان الزامی است.
باید به این نکته نیز توجه داشته که کاشت ایمپلنت های دندانی یک روش درمانی تهاجمی است در نتیجه ممکن است در طول پروسه درمان شکل دندان ها به طور کامل تغییر پیدا کند. در نتیجه شما باید برای یک مدتی طولانی از این کامپوزیت ها استفاده کنید و تنها راه حلی که پیش روی شما قرار خواهد داشت، مراقبت کامل از دندان های جدید خود است.
گام اول برای شما در محافظت از لمینت دندان خود آن است که روزانه دو بار مسواک بزنید و شب نیز از نخ دندان برای پاک کردن دندان ها استفاده کنید.
مراجعه پیوسته به پزشک طبق دستور وی نیز به شما در این مسیر کمک خواهد کرد. کنترل مصرف چای، قهوه و سایر نوشیدنی های رنگ دار و همچنین جلوگیری از مصرف سیگار نیز می تواند از عوامل تاثیرگذار در ماندگاری کامپوزیت های شما باشد.
کامپوزیت ها در مدل ها و با کیفیت های مختلفی در دسترس هستند و شما می توانید در رابطه با استفاده از آن ها از دندانپزشک خود نظرخواهی کنید. در برخی از موارد نمی توان مطابق با خواسته بیمار نوع کامپوزیت را تعیین کرد چراکه ممکن است عواملی همچون فشار وارده بر دندان در آن محل برای کامپوزیت خواسته شده بسیار بالا باشد و در نتیجه منجر به شکست پروسه کاشت ایمپلنت شود. برای مطالعه بیشتر در اینباره این مقاله لاتین را مطالعه کنید.
نایت گارد چه کاربردی دارد؟
کامپوزیت دندان چیست؟
کامپوزیت دندانی یک روش درمانی است که به منظور رفع مشکلات دندان از آن استفاده میشود. همچنین این روش در دندانپزشکی زیبایی نیز مورد استفاده قرار میگیرد، زیرا رنگ مناسبی دارد و ظاهری زیبا به دندانها میبخشد. در استفاده از کامپوزیتها گزینههای زیادی در اختیار دارید. هر کامپوزیت ویژگیهای مختص خود را دارد که با دیگری متفاوت است.
کامپوزیتها بر اساس ویژگیهای مصرفی چند نوع هستند؟
کامپوزیتها را میتوان به سه دسته کاربردی تقسیم کرد. نوع جهانی در بین مردم بسیار پرطرفدار است و قدیمیترین نوع کامپوزیت به شمار میرود. نوع مایع برای ترمیمهای بسیار کوچک مورد استفاده قرار میگیرد و قابلیت پرکنندگی کمی دارد. کامپوزیتهای بستهبندی شده سفت و چسبناک هستند و برای دندانهای خلفی مناسباند.
کامپوزیتها بر اساس ویژگیهای مصرفی چند نوع هستند؟
در مرحله اول ضروری است دندانهایتان تمیز و برای استفاده از کامپوزیت آماده شود. پس از آن دندانپزشک قسمت نازکی از مینای دندان مورد نظر را برمیدارد. این کار به چسبیدن مواد به دندان کمک میکند. در صورتی که دندان به تغییرات جزئی نیاز داشته باشد، تنها به همان میزان اصلاحات جزئی بر روی دندانها اعمال میشود.
۲۰ دیدگاه. ترک جدید
سلام از لحاظ قیمتی کامپوزیت های سوئیسی گرون تره یا آمریکایی ؟ شما توی کلینیک تون از کدوم نوع کامپوزیت دندان استفاده می کنید؟
سلام خدمت شما . لطفا برای اطلاع از هزینه ها با کلینیک تماس بگیرید .
۲۲۲۱۴۰۰۴
۲۲۲۱۵۰۰۵
خانم دکتر عزیز بین انواع کامپوزیت دندان کدوم یکی رنگ طبیعی تری داره که به رنگ دندان های خودمون شبیه تر باشه؟ من سنم بالاست نسبتا و نمیخام رنگ دندونام خیلی سفید باشه
سلام خدمت شما . با دیدن یک عکس از ظاهر دندانتان بهتر میتوانیم راهنماییتون کنیم تا ببینیم کدام رنگ کامپوزیت برای شما مناسب تر است .
درود بر شما سوال بنده این است که مقاومت لمینت سرامیکی بالاتر هست یا کامپوزیت دندان؟
سلام خدمت شما . قطعا لامینیت و بعد کامپوزیت سرامیکی مقاومت بالایی دارند.
سلام ببخشید بین انواع کامپوزیت ونیر که نام بردید کدوم بهتره و مقاومت بالایی داره؟
سلام خدمت شما . کامپوزیت های سرامیکی مقاومت بالایی دارند .
سلام خانم دکتر نصیری سوالم اینه بهترین مارک کتمپوزیت دندان چیه؟ بعد اینکه من جای یک دندانم خالیه اگر بخام ایمپلنت کنم تا چند وقت بعد از ایمپلنت میتونم کامپوزیت کنم؟
سلام خدمت شما . لطفا یک عکس از ظاهر دندانتان ارسال کنید تا ما بهتر راهنماییتون کنیم .
۰۹۹۳۰۰۵۱۸۴۵
سلام ببخشید امکان داره کامپوزیت دندان لق یا کنده بشه ؟ در اینصورت امکان ترمیم اون هست ؟
سلام خدمت شما . خیر
سلام خدمت شما من دندون های ردیف و مرتبی دارم و هیچ خرابی ندارن اما به شدت زرد هستن و میخام کامپوزیت کنم که تا مدت ها یکدست سفید باشن فقط اینکه چه نوع کامپوزیتی بهتره که رنگشو از دست نمیده؟
سلام خدمت شما . کامپوزیت های سرامیکی گزینه خوبی است ولی مراقبت های خودتان هم لازم هست .
سلام ببخشید وقتی دندون های خلفی رو کامپوزت کنیم در حین غذا خوردن بهشون فشار وارد نمیشه؟ کامپوزیت دندان تحمل این فشار رو داره؟ لطفا راهنمایی کنید
سلام خدمت شما . کامپوزیت ونیر برای دندان های خلفی انجام نمیشود .
سلام خانم دکتر عزیز من شبا دندون قروچه دارم و میخام کامپوزیت کنم الته در حال درمان هستم اما یه کامپوزیت سفت و محکم میحام که مقاومت بالایی داشته باشه. بهترین نوع کامپوزیت چیهبرای من؟
سلام خدمت شما . برای جلوگیری از دندان قروچه باید نایت گارد استفاده کنید . نایت گارد ( محافظی است که شب تا صبح داخل دهان شما روی دندان هایتان قرار میگیرد و از دندان قروچه و فشار جلوگیری میکند ) .
سلام خانم دکتر برای انتخاب نوع کامپوزیت بهمون کمک می کنید؟ من میخام کامپوزیت جنس خوب ولی با رنگ سفید طبیعی دندونام داشته باشم
سلام خدمت شما . لطفا یک عکس از ظاهر دندان هایتان برای ما ارسال کنید تا بهتر راهنماییتون کنیم .
۰۹۹۳۰۰۵۱۸۴۵